joi, 5 septembrie 2024

Literatura: Zicerea unui bătrân liber! Gheorghe Apetroae dlB

 


ZICEREA UNUI BĂTRÂN LIBER:

DISTINȘI POLITICIENI - CONDUCĂTORI DE STAT, REPREZENTANȚI AI POPORULUI ÎN PARLAMENT ȘI CADRE MILITARE LA COMANDĂ, ÎN ROMÂNIA:
- Ce faceți românii mei??? Vă dați Sistemul PATRIOT, românii mei? Sunteți proști? conduși de alții, tot atât de proști?, ca să primiți, în schimb, bombe, bombițe, fie și bombițe nucle...? Dați-le alimente, haine, alte bunuri, dar nu le dați arme!
Până nu e prea târziu, nu diseminați arme aiurea și luptați, în schimb, pentru ajungerea la PACE, cum ar fi între Ucraina și Rusia. Rusia nu are nimic cu voi, dacă numai dacă nu vă implicați în război.
O faptă a voastră dreaptă și nobilă ar fi să declarați acum, până nu e prea târziu, NEUTRALITATEA ETERNĂ a Statului vostru, ROMÂNIA! Am zis!
Așa a spus, un român bătrân și liber! Căderea la PACE este actul uman cel mai nobil și cel mai sfânt! Vă spune un cetățean în vârstă, care, copil de 3-4 ani, imediat după război, pe la anul 1950, adunam cu alți copii de seama mea, de pe marginile tranșeului, deschis la 100 m de casa părintească, din satul sucevean Moișa, după câțiva ani de la sfârșitul celui de al doilea război mondial, cartușele, gloanțele și resturile de grenade, aruncate de Armata Rusă înspre tranșeele armatelor Române și Germane.
Amuțeam când auzeam și vedeam cum multe din minele nevăzute, ascunse în iarbă și călcate de oameni și animale în terenurile încă nedesminate explodau, cum proiectilele căzute și neexplodate în timpul luptelor explodau acum, după ani, la atingerea lor cu picioarele, de către oameni și animale. Unele proiectile, aruncate în foc de către feciorii inconștienți și neastâmpărați ai satului, explodau și spulberau pe oameni și animale, pe zeci de metri și îi vedeam cum erau aruncați pe cer, îngrozindu-mă, cum le planau, în cădere stârvurile, intestinele și franjuri din hainele lor.
- Nu vă implicați direct, cu orice fel de armament, în operațiunile militare din orice țară ar fi aceasta...! Nu vă bazați pe alianțe militare și pe conducătorii unor state, care au demonstrat că nu au experiența necesară de comandă spre victorie sigură, în înfruntarea conflictelor militare și care vă pot și trăda într-un final...!
Nu atrageți România în război cu Rusia, fără motive!!!! Stați cuminți, că veți răspunde în fața națiunii voastre mâine, pentru tot ceea ce girați prost astăzi!!!!!
!!!!! Iar, pentru toți conducătorii țărilor implicate direct în conflict, sau din afară, care cred că victoriile se obțin numai prin lupte sângeroase, sacrificându-și Poporul, în loc să cadă la PACE, le sugerez, din nou, poemul meu de PACE:
PACEA ÎNTRE NOI, ÎNTRE STELE ȘI ÎNTRE GALAXII
Autor: Gheorghe Apetroae d.l.B.
*
Când uraganele se înfiripă fraterne din valul mării
și norii de furtună, bolta cu umbre o împânzesc,
seninul tău, Țară, ți–l înflorește cu stelele duhului tău,
abate ceața groasă, devastatoare prin neagra-i cădere,
oprește pe toți supușii aprigi ai faptelor rele...!
Cu straie noi, de PACE, Cerul, să ți-l înveșmântezi…!
*
PACEA am învățat-o, orbilor, numai de la Demiurg;
după Pace să mergem, când Pacea nu-i după vreme!
În straja cerului, cu PACEA să învățăm să petrecem,
să înverzim plaiul, grădina și livezile, să le înflorim...
L-al tău altar, Cerule, să ți le-nchinăm primește-ne
cu ele..., ale tale sunt toate în PACE și-n vrere…!
*
PACEA am învățat-o cu toții de la tine, Demiurgule,
cel care, printre blindate, rachete, arme cu țevi înroșite,
ai presărat primăverile numai cu magnolii înflorite,
să ne încânți cu rodiile sincere, dfe flori înzăpezite…!
În trezvie, copiii vor numai PACEA și cerul îl înveșmântă
cu PACEA între noi, între stele și între galaxii…!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu